Mortir Masonry

Mortir Masonry

Mortir Masonry nuduhake mortir ing ngendi bata, watu, lan bahan blok dibangun dadi masonry.Iki nduweni peran blok struktural, beton lan transmisi gaya, lan minangka bagean penting saka slurry semen masonry.Bata semen digunakake kanggo mbangun masonry kanthi syarat dhuwur kanggo lingkungan semen lan kekuatan.Lintel bata umume nggunakake mortir semen kanthi tingkat kekuatan 5 nganti M10;pondasi bata umume nggunakake mortir semen sing dudu M5;omah-omah utawa bungalow sing dhuwur bisa nggunakake mortir jeruk;bahan bangunan prasaja, mortir lempung jeruk, bisa digunakake.

Semen minangka bahan semen utama mortir.Semen sing umum digunakake kalebu semen, semen slag, semen pozzolan, semen fly ash lan semen komposit, lan liya-liyane, sing bisa dipilih miturut syarat desain, bata masonry lan kondisi lingkungan semen.Semen sing kuwat bisa nyukupi syarat.

Masonry-Mortir

Kelas kekuatan semen sing digunakake ing wedhi semen ngirim ora luwih saka 32,5;kelas kekuatan semen digunakake ing mortir campuran semen ngirim ora luwih saka 42,5.Yen tingkat kekuatan semen dhuwur banget, sampeyan bisa nambah sawetara bahan campuran.Kanggo sawetara tujuan khusus, kayata configuring joints lan joints komponen, utawa kanggo penguatan struktural lan ndandani retak, semen expansive kudu digunakake.Bahan semen sing digunakake ing mortar masonry kalebu semen lan jeruk.Pilihan varietas semen padha karo beton.Kelas semen kudu 45 kaping kelas kekuatan mortir.Yen bahan semen dhuwur banget, jumlah semen bakal ora cukup, nyebabake retensi banyu sing ora apik.Tempel jeruk lan jeruk slaked ora mung digunakake minangka bahan semen, nanging sing luwih penting, nggawe mortir nduweni retensi banyu sing apik.Agregat alus Agregat alus utamane pasir alam, lan mortir sing disiapake diarani mortir biasa.Isi lempung ing pasir ngirim ora ngluwihi 5%;nalika kelas kekuatan kurang saka m2,5, isi lempung ngirim ora ngluwihi 10%.Ukuran partikel maksimum pasir kudu kurang saka 1/41/5 saka kekandelan mortir, umume ora luwih saka 2,5 mm.Minangka mortir kanggo grooves lan plestering, ukuran partikel maksimum ora ngluwihi 1,25 mm.Kekandelan wedhi duweni pangaruh gedhe marang jumlah semen, kemampuan kerja, kekuatan lan penyusutan.

Produk KimaCell selulosa eter bisa nggawe semen kanthi hydrated, Ngartekno nambah kekuatan iketan, lan uga bisa nambah kekuatan iketan tensile lan kekuatan iketan nyukur saka mortir hardened.Kangge, iku bisa Ngartekno nambah workability lan lubricity, nemen Ngapikake efek construction lan nambah efficiency karya.

Rekomendasi Grade: Njaluk TDS
HPMC MP100M Klik kene
HPMC MP150M Klik kene
HPMC MP200M Klik kene